Интересни събития в Поморие в съчетание с плажна морска почивка

Поморие е от тези български градчета, които редица български и чуждестранни туристи посещават, заради благоприятния климат, красивите плажове, възможността за балнеолечение, вкусна храна, автентичната архитектура и българския дух, който носи морския бриз, но с европейски привкус. В това градче ще откриете първокласни места за настаняване, с високо ниво на обслужване, сред които се открояваме и ние от Pomorie Seaside Apartments.  

За нас едно от най-важните неща е пълноценният и удовлетворителен престой на нашите гости. За да имат  такъв и да се насладят напълно на морската си почивка нашите гости, от Pomorie Seaside Apartments представяме редица събития, които могат да се посетят през август и септември, а най-хубавото е, че те са абсолютно безплатни за жители и гости на града, но сме сигурни, че ще донесат редица положителни емоции и спомени.

 
Pomorie-Seaside-Apartments-first

НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА МОРЕТО

През август  в периода 07.08 – 14.08.2022 г. Поморие ще се превърне в сцена на едно от най-любимите събития – „Национална седмица на морето“.  Старт на събитието ще се даде на 07.08.2022 в 20:30 минути с парад на ветроходните съдове, който ще се състои на Пристанището, а 30 минути по-късно местните и гостите на града ще имат възможност да посрещнат на Стария кей Нептун – бога на морето.

На 09.08.2022 на Външната сцена на Народно Читалище „Просвета 1888“ ще се проведе концерт-спектакъл на Танцова формация „Петлите“.

Следващият ден ще бъде белязан с концерт на Богдан Томов, който ще допринесе за доброто настроение на всички събрали се пред Външната сцена на Народно Читалище „Просвета 1888“.

На площад „Св.Св. Кирил и Методий“ ще бъде истински празник за малчуганите, които на 11.08.2022 в 18:30 ч. ще могат да се включат в детски празник – рисунка на асфалт и танцово училище.

Финалът на тази вълнуваща седмица ще бъде на 14.08.2022 от 20:30 ч. с великолепното изпълнение на Държавна опера- Бургас „Енио Мориконе – киното в ноти“, а сцена за пореден път ще бъде Външната сцена на Народно Читалище „Просвета 1888“.

  Pomorie-Seaside-Apartments-program  

ДРУГИ ИНТЕРЕСНИ СЪБИТИЯ ПРЕЗ АВГУСТ

На 16-ти август гостите на древно Анхиало ще могат да се насладят на 2 събития във фоайето на НЧ „Просвета 1888“ – представяне на книгата „Намасте“ и среща с нейния автор Васил Хаджиилиев и фотоизложба „Моята невероятна Индия“

На 17-ти август на Външната сцена на НЧ „Просвета 1888“ ще се състои вълнуващ концерт на група „Спринт“. Началото е  в 20:00 ч.

Музиката винаги носи добро настроение и тя заема ключово място в културната програма на общината. От 18-ти до 28-ми август Външната сцена на НЧ „Просвета 1888“ ще даде възможност за изява на едни от най-добрите в областта на фолклора със събитието WORLD FOLK-Световен шампионат по фолклор.

  Pomorie-Seaside-Apartments-august  

Музикалният празник продължава на вече познатото място - Външната сцена на НЧ „Просвета 1888“ на 23.08.2022 от 20:30 с концерт на група Дежа Вю.

Едно от най-обичаните и древни изкуства – театъра, също присъства в културната програма на Поморие. На сцената на НЧ „Просвета 1888“ на 25.08.2022 от 20:00 ч. ще се постави театралната постановка „Петък 13-ти“ с едни от най-обичаните български актьори Христо Гърбов и Мария Сапунджиева

  Pomorie-Seaside-Apartments-friday  

ЯВОРОВИ ДНИ

От 1-ви до 4-ти септември Община Поморие и Читалище „Просвета 1888“ организират 64-то издание на Яворови дни. Събитието вече се е превърнало в емблема на морския град и тази година ще включва рецитал-конкурс по творби на Яворов /за любители/, както и Национален конкурс за поезия „От заник слънце озарени, алеят морски ширини...“ На 4-ти август ще се състои заключителен концерт, а най-добрите рецитатори на Яворов ще бъдат наградени. Ще може да се насладите, както на индивидуални изпълнения на любимите яворови произведения, така и на групови, а можете да се включите и самите Вие.

  Pomorie-Seaside-Apartments-Yavorov  

ДРУГИ ИНТЕРЕСНИ СЪБИТИЯ ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ

През септември по-любопитните събития, които ние от Pomorie Seaside Apartments можем да препоръчаме на нашите гости са:

- 04.09.2022 – Културен маратон „Камък и Вода“, който ще се проведе на Външната сцена на НЧ „Просвета 1888“.

- 06.09.2022 – отбелязване на Деня на Съединението на България, но и закриване на празниците „Море от вино“ с концерт на Ансамбъл „Гайтани“. Мястото на събитието, отново, е Външната сцена на НЧ „Просвета 1888“.

- от 5-ти до 15-ти септември в Поморие ще се проведе Пленер „Светът е море“, а на 10-ти и 11-ти септември ще може да се насладите на невероятната програма по време на фестивала „Ритъмът на морето“, в чиято програма са включени изпълнения на духови оркестри, както и мажоретни и съвременни танци.

Ако и Вие желаете да присъствате на някое от събитията, но не знаете къде да отседнете – нашите новообзаведени и комфортни апартаменти в сърцето на Поморие са правилният избор. Ние от Pomorie Seaside Apartments Ви очакваме!

10/ 10
4.5/ 5
4.8/ 5

Нашите гости